Šef IT sektora

Location: Zenica, Bosna i Hercegovina
Date Posted: 07-23-2017
Šef IT Sektora (m/ž)
Lokacija rada: Zenica
 
Agencija Posao.ba u potrazi je za osobom koja će voditi IT sektor u jednoj od najvećih proizvodnih kompanija u Bosni i Hercegovini.
 
Kompanija ArcelorMittal Zenica najveći je proizvođač dugih proizvoda od čelika na Balkanu sa proizvodnim kapacitetom od skoro milion tona godišnje, kao i najveći strani investitor u zemlji, sa preko 150 miliona eura uloženih do sada. Jedan je od ključnih pokretača privrede u Bosni i Hercegovini, sa više od 2.400 direktno zaposlenih radnika, dok još oko 10.000 njih indirektno zavisi od poslovanja kompanije. ArcelorMittal Zenica je 2014. godine proglašena najvećim izvoznikom u zemlji.
 
Kako pozicija izgleda
Raditi kao Šef IT odjela na prvom mjestu podrazumijevai razvoj dugoročne strategije i kratkoročnih planova za informacijske tehnologije na nivou cjelokupne kompanije. Dodatno, bit ćete zaduženi za kreiranje i raspodjelu uloga unutar tima od 10 do 12 članova, kao i opštu brigu o razvojnim planovima podređenih.
 
Pozicija uključuje i odgovornost za razvijanje opšte politike, poslovnih procedura, uputstava i pravila za poslovanje odjela, budžetiranje (kako u smislu kapitalnih, tako i operativnih ulaganja), kao i razvoj i implementaciju svih IT projekata s ciljem osiguravanja da isti budu sprovedeni untar rokova, planiranih troškova i kvalitete. Od vas bi se očekivalo i stalno nastojanje da se usavrši poslovanje kako odjela, tako i cjelokupne kompanije, posebno kroz prijedloge u sferi korištenja informacijskih tehnologija u proizvodnom procesu. Posebno bitan zadatak pozicije jeste briga o sigurnosti podataka unutar kompanije.
 
Na operativnom nivou pozicija podrazumijeva direktno korištenje ili nadgledanje korištenja kompanijskih aplikativnih rješenja (SAP, projektno planiranje, kontrola kvalitete, sistemi vaganja, trgovačke aplikacije, sistemi upravljanja proizvodnjom i sl.), kao i kompanijske informacijske infrastrukture (serveri, operativni sistemi, mreže i baze podataka). Dodatno, osoba je zadužena za tehničku podršku korisnicima svih prethodno spomenutih rješenja unutar kompanije. Tačnije, Šef IT odjela kroz redovne prezentacije i obuke pomaže radnom osoblju u razumijevanju i i korištenju tehnologija.     

Očekivane kvalifikacije
Demonstrirana želja za pružanjem kvalitetne usluge kao i tehničko znanje koje pokriva infrstrukturno i aplikativno funkcioniranje će vas učiniti jednim od favorita. Kako se radi o vodećoj poziciji unutar kompanije, od vas će se očekivati razvijene vještine vođenja tima, posebno u organizacijskim promjenama, sposobnost kvalitetnog donošenja odluka, usmjerenost na rezultate, vještost u komunikaciji s ključnim stakeholderima, kao i izražen integritet. Budući da se radi o velikoj internacionalnoj kompniji, poznavanje engleskog jezika pomoći će vam u sporazumijevanju sa kolegama iz ostalih krajeva svijeta, tako da je ovo jedan od ključnih uslova. U potrazi smo za kandidatima sa visokom stručnom spremom. Obzirom na lokaciju rada, prednost imaju kandidati iz ZE-DO kantona.
 
Šta dobijate zauzvrat
Rad u proizvodnj industriji podrazumijeva dinamičnost koju najvjerovatnije nećete naći u ostalim sektorima. Ovakvo okruženje maksimalno će istestirati vaše vještine vođenja i dovesti do toga da usvajate i razvijate nova znanja. Ne bismo voljelu unaprijed nuditi određene iznose ili raspone plate; više bismo voljeli čuti vaša očekivanja po ovom pitanju. Kompanija je svakako ta koja osigurava sva sredstva neophodna za rad.

Aplikacijski proces
Ukoliko se nakon vaše aplikacije uspostavi da odgovarate glavnim kriterijima, naš regruter će vas pozvati kako bi sa vama organizirao uvodni intervju. Ovaj razgovor ima za svrhu bolje međusobno upoznavanje. Ukratko biste porazgovarali o samoj prilici, detaljima pozicije, vašim dosadašnjim radnim iskustvima, interesu za ovu poziciju i očekivanjima, provjerili poznavanje engleskog i sl. Ukoliko zadovoljite i na ovom intervjuu, voljeli bismo vas pozvati na finalni intervju u našoj poslovnici u Zenici, nakon čega ćemo odlučiti jeste li vi osoba koju priželjkujemo.

Prvi korak
Ukoliko ste se prepoznali u svemu prethodno navedenom ne oklijevajte da se prijavite klikom OVDJE. Za slučaj da ste u nedoumici, nemate spremnu radnu biografiju ili želite dodatne informacije o prilici, slobodno se javite našem regruteru Harunu na +387 33 586 318 koji će odgovoriti na sva vaša pitanja.
this job portal is powered by CATS